NYHETSUPPDATERINGAR

Blogg

Ta del av våra senaste händelser. Vi uppdaterar löpande med information. Här kan du ta del av vad som händer på Akademin, uppsatser, länkar, klipp, reflektioner och tankar.

Att växa ur sitt trauma

Att växa UR sitt trauma med hjälp av en utbildning till SER terapeut

Genom min egen utbildning till SER terapeut har jag mött mig själv på ett sätt jag aldrig tidigare har gjort och det har även hjälpt mig att möta ett trauma jag burit och bär med mig i livet som uppkom när jag var barn. Långsamt började jag under utbildningen att närma mig traumats kärna. Jag förstod efter hand hur mycket traumat påverkat mig under nästan hela mitt liv. Jag började sakta, sakta att växa ur mitt trauma, i dubbel bemärkelse. Dels började jag växa och utvecklas som människa generellt genom den personliga utveckling som sker under en upplevelsebaserad utbildning, dels började jag kunna distansera mig ifrån traumat så att jag inte längre var ett med det. Mitt nu ”nya liv”, med mitt sanna jag, utan en massa murar och försvar, är ett friare och mer harmoniskt liv jämfört med mitt tidigare som ofta innehöll överväldigande tankar och känslor, något jag aldrig då förstod vad det handlade om och som bokstavligt talat levde livet åt mig. Den resa jag genomgått i samband med min utbildning vill jag nu dela med mig av så att andra människor, som är medvetna om att dem går och bär på ett obearbetat trauma, också kan få möjlighet att förlösa detta.

Att växa ur sitt trauma en uppsats av SER-terapeut Christina Wijkström.

Ta del av vårt nyhetsbrev!
Vill du ta del av vårt nyhetsbrev, de senaste uppdateringarna kring våra utbildningar kurser, erbjudande mm. Då kan du prenumerera på vårt Nyhetsbrev, fyll i dina uppgifter här intill.