Terapi

Iscensättningar

Iscensättningar, upprepningar, mönster!

Det bor en vilja i oss i att vilja bli sanna mot oss själva. Och i de fall och situationer vi inte är det och inte tar hand om våra behov och känslor på ”rätt sätt” så upprepas dessa om och om igen tills vi tar hand om oss utefter vår egen sanning.

Iscensättningen kallar vi inom SER-terapin: Livets egen terapimetod. När man förstår iscensättningsperspektivet så har man en kompass i livet. Man kommer fortfarande hamna i känslomässig smärta men med förståelse över hur iscensättningar fungerar så hanterar man situationerna på ett sundare och bättre sätt. Att förstå var iscensättningen/mönstret började, att genomleva känslan och hitta nya sätt att hantera situationer och relationer, det är ett sätt för oss att leva i vår sanning. Att leva sant och sunt är så befriande och ger en mer energi till att göra det man vill och drömmer om att göra i livet. Att leva sant och sunt hjälper oss att fokusera på det som ger oss en mening i våra liv.

Iscensättningsperspektivet är svårt att förklara med ord, och då blir det även svårt att läsa sig till. Det måste upplevas. Genom att uppleva sina känslor förstår man iscensättningens alla delar. Iscensättningsverktyget präglar SER-terapin och är vårt allra viktigaste redskap. Vi SER iscensättningar i alla de verktyg vi använder oss av i denna terapiform.
Vill du veta mer om iscensättningar så finns det en gratis föreläsning med utbildningsansvarig Anki Persson som du är varmt välkommen att ta del av.