Terapi

Drömmar

Drömmar

Att sova på saken! Ett uttryck som vi alla säkert har hört. Ett uttryck som stämmer så bra. Har du någon gång upplevt att du varit sårad, ledsen, rädd eller haft smärtsamma känslor som skapat tankestormar så du inte kunnat se klart på situationen du befinner dig i. Man går och lägger sig och när man vaknar på morgonen känns allt lugnare och klarare och man kan tänka ”varför kände jag så i går, det här fixar jag ju”.

Det som hänt är att vi bearbetat situationen under natten och detta sker genom våra drömmar. Oavsett om du kommer ihåg drömmarna eller inte så drömmer du. Och det är i drömmen du förlöser och bearbetar känslan.

SER-terapin riktar sig mot känslorna och därför ser vi även våra drömmar som viktiga att förstå och titta på. Ibland kan det kännas som om drömmen är omöjlig att förstå, men det är den inte. Om du bara förstår hur du ska tänka kring din dröm så kan du ge dig själv egenterapi på ett bra sätt. För att få denna förståelse måste du först gå och få guidning kring din dröm hos en SER-terapeut. Guidning är det rätta ordet eftersom ingen kan tolka drömmen mer än du. Du äger din dröm, därför kan det vara svårt eller näst in till omöjligt att använda drömtydningsböcker eller låta någon annan tolka din dröm.

Drömmen kommer ifrån ditt omedvetna, ditt omedvetna vill ge dig information. Ditt omedvetna vill skapa medvetenhet hos dig så att du kan hitta dig själv och se vad du behöver. Du behöver bara lära dig språket som det omedvetna använder sig av. Att förstå sina drömmar är lika med att förstå sig själv. Att förstå sig själv leder till välmående och ökad självkänsla.

drömmar