NYHETSUPPDATERINGAR

Blogg

Ta del av våra senaste händelser. Vi uppdaterar löpande med information. Här kan du ta del av vad som händer på Akademin, uppsatser, länkar, klipp, reflektioner och tankar.

Känslor bits inte! Om att vara i tankarnas och känslornas våld.

Vi är många som hamnat i tankarnas och känslornas våld. De har tagit över och invaderat vårt sinne, likt en ostämd symfoniorkester som aldrig slutat spela. Hela tiden den där musiken (tankar och känslor)inne i huvudet, konstant. Utan att kunna trycka på paus. Det fria och ljusa barnasinnet har förvandlats till ett mörkt vansinne. Till en början utan någon direkt inverkan på måendet men som så sakteliga visat sig som oro, stress och ångest. Som har varit omöjligt att ta sig ur. Man har mått skit!

Kanske denna uppsats kan fungera som en väckarklocka och vara en inspirationskälla. Som kan ge hopp om att det går att komma ut ur vansinnet tillbaka in i ett klart sinne, fundamentet till konstant välmående. I den innevarande stunden.

I uppsatsen berättar jag om hur och på vilket sätt en SER-terapeut kan fungera som den vänliga vägvisaren som kan guida dig på vägen tillbaka till barnasinnet. För att ge plats till den hela tiden existerande sinnesron. I den innevarande stunden. Hur terapeuten kan finnas där för att göra det möjligt för dig att hitta tillbaka till väl måendet.

Jag rekommenderar att du läser sakta och pausar när du märker att ditt sinne förmörkas och du börjar lyssna på hela symfoniorkestern. Håll utkik efter din inre flöjt. Livskraften. När du inte hör den längre, lägg ifrån dig texten och gör ingenting i några andetag. Blunda, fokusera på andningen. Läs sedan vidare med en nyfiken och intresserad inställning, när ditt sinne är klart.

Och vem vet, kanske du efter ett tags läsande kan möta, följa och leda känslorna, inte som krav utan som möjlighet, inte med oro utan med intresse och nyfikenhet.
God läsning! Malin Olsson

En uppsats av SER-terapeut Malin Olsson SERvt15

Ta del av vårt nyhetsbrev!
Vill du ta del av vårt nyhetsbrev, de senaste uppdateringarna kring våra utbildningar kurser, erbjudande mm. Då kan du prenumerera på vårt Nyhetsbrev, fyll i dina uppgifter här intill.