Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Kurs i Existentiell Psykologi

mars 30 @ 09:00 - mars 31 @ 16:00

Två dagar med föreläsning, diskussion och egen upplevelse.

Vill du ha intyg på kursen?
Intyg att man gått kursen fås mot att man även läser två böcker som man redovisar.

Vi utgår från Existensens psykologi och berör ämnen som livsmod/livskraft, döden, livets mening, livskriser, meningsfullhet, meningslöshet, ensamhet, gemenskap mm Vad är meningsfullt för mig? Hur ser jag på döden? Att ha en livskris – vad innebär det? Lever jag det liv jag vill? ……Många frågor som inte har färdiga svar. Vi upplever, vi diskuterar och delar med oss och varvar med föreläsning.

Din livsväg från tonåren fram till nuet är i fokus.
Vi berör och binder samman det existentiella med ditt liv. Vi avslutar dagarna med att skapa den framtid man önskar. Vad är viktigt för mig….

Vi binder ihop existentiellt med aktuella händelser i ditt liv och i samhället
Vad väcker allt det som händer nu i dig, i din omgivning, tankar om framtiden och eventuella konsekvenser av det som händer mm. Vi pratar om olika känslor (rädslor sorg skam ilska mm), om sårbarhet och maktlöshet. Vi binder ihop detta med existentiell psykologi.

Röster ur kursdagarna
“Jag tyckte att innehållet var mycket intressant och också väldigt relevant i dessa tider. Det var intressant att ta konkreta exempel från aktuella händelser i samhället och även viktigt att prata om vad coronapandemin väcker hos människor, det väcker ju något hos var och en av oss och när vi även arbetar med människor så är det särskilt viktigt att vi har detta i åtanke. Det var mycket bra med övningarna som vi fick göra och mycket intressant och lärorikt att dela med varandra i samtal sedan. Det tycker jag var den största behållningen, att arbeta med sig själv och sedan få dela med sig av det och även att lyssna på andra kursdeltagare.” Maria 2020

“Jag vill varmt rekommendera den välgörande tvådagars kursen i existentiell psykologi! Personliga insikter utöver nya kunskaper i den filosofi som utgör grunden i denna mest intressanta del av psykologin, bär jag med mig efter kursen. Kursledaren bemötte oss deltagare med mycken värme, stort intresse, kompetens och engagemang i kombination med livserfarenhet och inbjudan till de stora frågorna i livet. Så lägligt mitt under en världsomfattande kris! Oavsett om man hör till dem som har har mer tid att tänka än vanligt, eller till dem som behöver ge sig själv andrum i en stressad situation är kursen helt rätt.” Anette 2020

“Så givande att vi fick gå in och se vårt eget liv utifrån ett existentiellt perspektiv, massa insikter och förståelse i hur våra kriser format oss”

“Tack för två djupdykande dagar. In i det djupa, in i dödens vitöga och ut i framtidens skapelse, som vi målade ut på våra ”livslinjer”. Det var en bra och nödvändig resa för att lättare kunna förstå och möta rädslorna inför det oundvikliga. Det känns som jag fick insikter och förståelse, samt ”tankeverktyg” för att kunna släppa och bli fri rädslor och blockeringar, här och nu. Tack för allt detta fantastiska du ger och har skapat Anki.”

“Att så mycket i livet behandlar existentiella frågor och viktiga aspekter av livet är otroligt, Någonting som alla människor behöver prata om och dyka djupare in i för att förstå sig själv och andra bättre”

Intyg att man gått kursen fås mot att man även läser två böcker som man redovisar i efterhand

Kursledare: SER-terapeut Anki Persson, utbildare och grundare av SER-utbildningen

Nu kör vi på Zoom och på plats samtidigt så du kan välja på antingen att komma till oss i Ramlösa och gå kursen eller ta den på på Zoom/distans (Du måste bestämma dig innan vilken du väljer. Instruktioner kommer innan kursen gällande Zoom.) Vi rekommenderar att du kommer om du kan,

Datum:
30 – 31 mars 2023 Kl 9.00 – 15.00.

Anmälan görs på mailen eller ring 042-213600,, meddela namn, adress, tel, mail och skriv “existentiell kurs” och vilket datum.

Pris: 2500 kr inkl moms för privat personer, exl moms för företag
Anmälningsavgift 500 kr betalas vid anmälan, resten vid kurstillfället (går att dela upp på två ggr). Faktura måste betalas innan.

Detaljer

Start:
mars 30 @ 09:00
Slutar:
mars 31 @ 16:00
Evenemang Kategori:

Plats

Dunkärrsgatan 2 i Ramlösa och på Zoom

Arrangör

Akademin för SERterapi